Ontspanning is wie je bent, 

spanning is wie je denkt te moeten zijn

De Lessenreeks Ontspannende Yoga

Kom thuis bij jezelf

De lessenreeksen zijn een blend van zachte Hatha Yoga, ontspannende Yin Yoga en heerlijke stretch. We sluiten elke les af met een diepgaande en ontspannende Yoga Nidra.

Het maakt niet uit of yoga helemaal nieuw is voor jou of je al jaren ervaring hebt. Het accent ligt op ontspanning en een moment voor jezelf creëren.

De yoga lessen zijn zo ontworpen dat je wordt ondergedompeld in pure verwennerij en is een combinatie van Yoga, Energie en Ontspanning.

We kiezen bewust voor een pakket van 10 lessen. Dit om je een veilige omgeving en groep aan te bieden waar je met vertrouwen in jezelf en elkaar yoga kan ontdekken en verdiepen.

We moedigen je aan om je te engageren voor alle 10 lessen. Enkel zo zal het onspannende effect van alle handvaten duidelijk worden. Onspannen  in het leven staan is een kunst en vraagt zoals elke vaardigheid oefening

Soms kan de eerste les heel vreemd aanvoelen omdat je iets nieuws probeert en je in een nieuwe groep terecht komt. Weet dat dit voor iedereen zo is. Elk nieuw begin start met een eerste stap.

In de lessenreeksen wordt er aandacht gegeven aan persoonlijke begeleiding.

Wat mag je verwachten

Elke les start met het beoefenen van pranayama. Door middel van onze ademhaling leren we ons lichaam terug tot rust te brengen en geven prana (levensenergie)de kans te stromen  

Vervolgens gaan we over tot een korte meditatie waar ontspanning centraal staat. Geen zweverige toestanden maar wel een korte bewustwording van wat ontspanning voor ons betekent.

Na de meditatie gaan we over tot het opwarmen van het lichaam om het zo klaar te maken voor het beoefenen van de asana’s (yogahoudingen). Deze houdingen bevorderen de flexibiliteit en ontspanning in het lichaam. Elke les is opgebouwd rond een bepaald thema en wordt ondersteund met etherische olie.

De les wordt afgesloten met een yoga Nidra. De totale ontspanning van lichaam, geest en emoties. Een relaxatie die haar positieve effect niet kan ontkennen.